Ruddervoorde
(+32) 499 26 20 26
info@kdcruddervoorde.be

Geschiedenis

De Clubgeschiedenis

Koninklijke Daring Club Ruddervoorde 1926 – 20..


In het jaar 1926 werd Daring Voetbalclub Ruddervoorde gesticht. In 1927 werd er gestart bij de KBVB – stamnummer 3976. DE TERREINEN

 

Er werd gestart op een terrein in de bossen van Baron Pecsteen en het kreeg de naam “De Kreke”. Vervolgens werd nog gespeeld op twee plaatsen, bij landbouwer Arthur Verstraete in de Statiestraat waar nu de drankencentrale Reso zich bevindt en nabij de Kruiskalsijde aan de Mager Bossen. Daarna trokken we terug naar Baron Pecsteen vooraan in de grote dreef aan de linkerzijde. Daarna belandden we eindelijk aan de Brouwerij De Gomme in de Torhoutsestraat voor een periode die meer dan dertig jaar heeft geduurd. Met de fusie tussen Oostkamp en Ruddervoorde werd door beide clubs een gezamenlijke aanvraag ingediend bij het gemeentebestuur om beide clubs twee speelvelden te bezorgen. Nu speelt Daring op prachtige terreinen met aangepaste accomodatie gelegen in de Sportstraat op het domein “Riderfort”. De clubkleuren zijn van bij de stichting tot op heden rood-wit gebleven.

 

DE DARING-VOORZITTERS
· Alfred De Gomme
· August Taveirne
· Joseph Demeyere
· Joseph Eeckman
· Frans Van Landuyt
· Joël Hoste
· Gilbert Deschaght


ENKELE BELANGRIJKE FIGUREN UIT DE DARING-GESCHIEDENIS
· Stichter-voorzitter Alfred De Gomme. Hij liet zijn tuin met meer dan 60 meter inkorten, zodat daring opnieuw over een terrein zou kunnen beschikken. Brouwerij De Gomme begon in 1958 met publiciteit te huren op Cercle Brugge, waardoor
J. Hoste naar Ruddervoorde kwam.
· De heer Maurits Strobbe. Jarenlang was hij vice-president van Daring. Als schoenmaker zorgden hij en zijn vrouw Julia dat steeds alle schoenen en ballen in orde waren. Maurits bouwde dan ook de kantine op het terrein De Gomme en richtte die in. Jammerlijk toeval, maar Maurits viel op de terreinen van Eendracht Hooglede en overleed daar.

· De heer Joël Hoste. Hij was niet alleen 15 jaar voorzitter van rood-wit (nu erevoorzitter), maar ook eerste-ondervoorzitter van het provinciaal comité WestVlaanderen en eerste ondervoorzitter van de Houtlandse Verstandhouding. Joel Hoste speelde ook jaren bij eersteklasser Cercle Brugge.

· Ere-bestuurslid Daniël Lapere, het oudste bestuurslid dat daring telt. Hij was vele jaren clubafgevaardigde van de beloften en het eerste elftal. enkele geleden moest hij noodgedwongen de fakkel doorgeven om gezondheidsredenen.
In 2010 werd hij Ere-bestuurslid.

· De familie Georges Goethals – Degryze, waar meer dan vijfentwintig jaar het secretariaat en lokaal van daring zich bevondt.

· Thomas Buffel startte zijn carrière bij KDC Ruddervoorde. Hij groeide uit tot profvoetballer en speelde in menig andere clubs.

· Gilbert Deschaght en Cecile Bonne. De huidige voorzitter die reeds 25 jaar de fakkel van voorzitter draagt. Samen bevinden Cecile en Gilbert zich vele uren op de daringsite

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *